vart var jag?

Hur kunde jag glömma!?
Vi var uppe i Empire State building "igår" (fredagen) också! Tog säkert en timme innan vi kom upp till toppen, men det var det fan värt :D först en ringlig "labyrintkö" fram till biljettluckan, sen ytterligare kö fram till första hissen (jag och Linus blev fotade tillsammans med ett tyskt par, fotografen skjutsade ihop oss framför kameran, sen när ingen av oss ville ha bilden, eftersom vi inte kände varandra, såg han lite rolig ut...), sen ut ur den, en liten prommis mot nästa hiss, och sen var vi uppe! Vi hade ju rätt schysst väder, så utsikten var grym! Blev en hel del bilder där uppefrån.
Gick iallafall snabbare ner än upp. Så när vi kom ner tog vi oss som sagt tillbaka till gamla hostellet och hämtade packningen och sen tillbaka till nya hostellet.
Eftersom det nya hostellet låg riktigt bra till, så kollade vi upp med hostelvärden direkt på lördagmorgon om vi kunde bo där två nätter till. Hade hade typ egentligen inga platser, men om vi betalade i förskott kunde han garantera att han kunde lösa det på något sätt, men att han kunde bli tvungen att flytta på oss, det var ju ingen fara sa vi, så vi cashade fram för 2 nätter till, och sen iväg ut. 
Vi promenerade neråt mot noho, soho och chinatown. Där var det iallafall packat med folk, och dem sålde väskor, solbrillor, plånböcker och allt möjligt överallt. Chinatown var ändå rätt tufft att se, det var verkligen bara kineser, och turister överallt. Vi såg den kända(!?) McDonaldsskylten på kinesiska tillochmed, även om ingen av oss tog kort på den, attans, haha.
Sen tog vi oss iallafall vidare neråt mot Brooklyn bridge, passerade Courthouse och City Hall. Sneddade uppåt, tog oss igenom 25 min ösregn, och sen förbi Ground Zero, solsken på nytt, och in en sväng på Century 21. Liknade en blandning av Åhlens och Coop typ. Linus blev för övrigt erbjuden "någontng i en liten plastpåse" utanför. Gangsta! 
Ground Zero var inget speciellt alls. Eller alltså, klart att platsen är speciell, men man såg ingenting, dem höll på bygga en massa, så det var mest avspärrningar och byggställningar uppsatta. 
Vi tänkte ta bussen tillbaka upp till hostellet, eftersom vi var rätt trötta på att gå, men när vi skulle kliva på bussen kan man inte betala med sedlar (vilket vi trodde att man inte kunde heller från början, men tjejej i receptionen på första hostellet sa att sedlar funkade.. hm..). Aja, vi hade varit lite anti-subway tills nu, men vad skulle vi göra? Gick ner till tunnelbanan, och märkte rätt snabbt att det är riktigt smidigt att åka tunnerbana i N.Y! Stockholm har absolut att lära av New York här. 2 dollar för single-ride och man kan åka fritt i 2 timmar. Tydligt skyltat överallt tillochmed!
Tillbaka på hostellet blev det grillning och några budweiser vi (jag, med linus som "sällskap", såg det ut som om han kände mig?) hade handlat på DR. Han i kassan såg lite lätt förvirrad ut när han kollade mitt leg (haha, leg). Fick visa honom var födelseåret stod någonstans, och ändå såg han inte helt säker ut.

På söndagen (mornarna började senare och senare...) käkade vi lite frukost på donken innan vi tog subwayen ner till Brooklyn bridge. Prommis över den 2 km långa bron (det var väldigt varm!), och sen lite paus i en mindre park på brooklynsidan. Omplåstrande av skavsår, och sen vidare. Gick neråt mot vattnet/hamnen. Tog det lite lugnt där nere ett tag. Tog lite bilder. Började promenera tillbaka, men nånstans på vägen tappade vi bort oss lite. Tänkte att aja, vi går mot manhattan bridge istället, där går det ju tunnelbana över till manhattan igen. Efter att ha passerat 2 gäng med negrer i varierande storlek kände vi oss inte riktigt hemma längre. Efter att ha frågat en turist och en vakt om vägen hittade vi äntligen tunnelbanan. Pustade ut lite när vi kom över till Manhattansidan igen. Åkte upp mot Central Park, resten av eftermiddagen spenderades liggandes på rygg på en stor gräsmatta i skuggan. "I want a "bugg", the one you can chew on" ;D

Måndagen då..
Tog subwayen ner till Battery Park. Vi hade inte käkat något frulle, men bakom en restaurang stod en nöjd neger och grillade hamburgare. Skitschysst ju. Stannade där en sväng och beställde var sin cheeseburgare. Följde sen strömmen mot hamnen och biljettförsäljningen. Hm, det var rätt lång kö till biljettluckorna, men aja. Klart vi ska se Statue of Liberty (vart har vi fått "frihetsgudinnan" ifrån?). Ca 15 min köande fick vi iaf våra biljetter. Iväg mot färjan. "Eh, aha.. vart början kön? är det där borta? ehe, jaha, den var ännu längre.. haha, vart börjar den egentligen.. ehm, vi skulle kollat kön innan vi köpte biljetterna.. oh shit, hur lång äär den!? Åh.. jaha, här börjar den, oj, excuse me, amen här börjar den iallafall..."
Typ så. 
Men det gick snabbare än vad vi trodde, ca 1 timme senare gick vi igenom säkerhetskontrollen (sån som på flygplatsen, där dem scannar väskorna) och ombord på färjan.
Kom ut till den gröna damen ca 20 min senare. Tog ett gäng bilder, och sen blev det glass och lite solande på gräsmattan nedanför. Började röra oss tillbaka efter 2 timmar kankse, tog färjan tillbaka till Battery Park via Ellis Island. Tog subwayen tillbaka upp till Times och började kolla lite kläder och shopping inför hemresedagen. Käkade middag och tog oss tillbaka till hostellet.

Planet gick inte förrän kl 20 på tisdagkväll, så vi käkade frulle på donken (haha) och sen blev det lite light shopping i bl.a. Billabong och Quicksilver butikerna. Var även inne i turistshoppen och fick me oss några klassiska t-shirtar hem :D
Runt 15 tog vi oss tillbaka till hostellet och checkade ut (ja, vi stannade här alla dagarna, vi fick ett eget rum eftersom det inte fanns några lediga sängar, till samma pris som om vi hade sovit i flerbäddsrum) och hämtade packningen. Prommis till Port Authority där bussen till JFK gick ifrån. Bussen gick kl 16 så vi hade gott om tid på oss. Tur det, för det var vääldigt mycke mer trafik ut från Manhattan än när vi åkte från JFK in. Tog ca 2 timmar från midtown ut till JFK. Träffade en svensk kille som varit ute och backpackat. Hans plan gick 18:10, men eftersom vi var vid flygplatsen ca 17:40, så missade han det, trist.
Vi kom i tid iaf. Så lämnade in ryggsäckarna och gick sen mot gaten. Var en seg resa hem, båda två superförkylda, och supertrötta. Rätt slitna när vi kom till Heathrow. Gick smidigt ändå, förutom min väska som råkade ut för en random security check. Fick tömma hela väskan, men men.
Heathrow - Arlanda kändes typ ännu värre, men deckade och sov nästan hela resan. Väl på arlanda hämtade pappa oss :)

Är såå glad att vi gjorde den här resan, Linus var riktigt bra resesällskap! Tack bror :)
Kommer absolut åka tillbaka dit någon gång. Om nu funderar på o åka dit, gör det! Ni som inte funderar på det också! :D
Alla amerikanare vi mötte var supertrevliga och jättehjälpsamma, inget att klaga på där inte! 
Ska som sagt försöka fixa upp lite bilder också, snart!