bad blogger

Uh, har varit ruskigt dålig på o blogga sen vi åkte. Sorrry!

Men iallafall, N.Y var grymt! Vi hann nog med det mesta av turistfällorna :)
Första dagen gick vi sjuk mycket. Vi lyckades inte hålla samma tempo som vi höll första dagen, någon av de andra dagarna!
Förmiddagen ägnade vi åt att promenera och kolla läget i Central Park. Supermysig park! Vi bodde ju första natten på ett hostel som låg ganska högt upp, på 102nd street, väster om Central Park. Bara att ta sig dit från flygplatsen var spännande.. Planet landade runt 20:45 på JFK. Det gick rätt smidigt att ta sig ut däifrån, men inte utan att dem tog bilder på oss med webcam och tog fingeravtryck på både vänster och höger pekfinger!
Vi hade tänkt ta tåget in till Manhattan från flygplatsen, så vi frågade en vaktgubbe som stod utanför flygplatsen. "You don't wana take the train". Nehe? Nej, kanske inte. Vi tog buss istället! Bussbiljettkillen förklarade att smidigast för oss var nog om vi tog bussen till Port Authority, och sen grabbade en taxi däifrån till hostellet. Det skulle bli billigast också sa han.
Visst, bussen in gick smidigt, tog väl 40 min kanske. Tufft när man satt på bussen och man märkte att man började närma sig manhattan! Väl framme hoppade vi ut och tog våra tunga(11 kg!?) ryggsäckar. Jah! Då va man framme! Shiiit va mycke folk, och bilar, och skyltar! Oh kolla där!
Ehm, ja, taxi var det ja.. Vi körde nån liten svensk-taxi-vink. Funkade inte. 45 min senare efter att ha vinkat på taxibilar, och studerat manhattanbornas teknik (råkar en tom taxi stanna, typ vid ett rödljuse, spring fram, och ryck upp dörren och kasta dig in!) så fick vi iallafall tag i en, tur att just de där två skulle av precis här, där vi står!
Ca 23:15, väl framme vid hostellet (lite nervösa över att vi hade missat våra sängar, vi hade angivit på bokningen att vi skulle komma ca 22), funkar inte deras in-checkningssystem. Det vi kan göra är att sätta oss ner, och vänta. Vi var såå trötta! Hemma var klockan runt 05 nu, och vi hade inte sovit en blund på planet.
Strax innan 00:30 klurade dem ihop någon lösning, så då fick vi äntligen våra sängar! Gick upp och la oss, och delade rum med 4 andra grabbar.
Vaknar klarvaken kl 05:00 (efter 4 timmar sömn, hemma var ju klockan 11 nu!). Ligger vaken någon timme innan jag somnar om till ljudet av sirener nere på gatan.
Hade ställt klockan på 9:00. En snabb dusch (förklaring utav duschen, tack!?) och 40 min senare checkar vi ut. Som tur är får vi lämna ryggsäckarna på hostellet under dagen. 
Iväg till Central Park, prommis ner genom parken. Höll oss på västra sidan, och gick neråt times. Letade efter en donken, men det var inte heller det lättaste(!?). Dock lokaliserade vi de flesta donken dagen efter :P
Gcik som sagt rätt långt den här dagen. Vi hade en lista med några hostell som vi tänkte kolla upp, och ett av dem låg på 38th street, midtown, bara några kvarter från Times. Tog ett tag innan vi hittade, men sen så!
Skumt ställe var första tanken. Men efter att ha passerat en "spegelhall", tagit trapporna 5 våningar och möts av en neger lika kort som mig, som gled omkring i mjukisar, t-shirt och en hatt på sne så kändes det genast bättre! Han gjorde klart att han hade inga regler, det enda han ville var att vi skulle snacka me de andra, mingla, och dricka lite bira. BBQ hade han på taket på lördagkvällar! Nice nice, två sista sängar hade han också, dock i 2 olika rum, funka absolut!
Vi började promenera tillbaka till det andra hostellet för att hämta väskorna. En liten nätt prommis på 65 streets uppåt igen. Gick upp via 5th Ave. och sneddade genom parken på vägen. Sen tog vi bussen ner igen.
Var uppe och lämnade packningen på nya hostellet, och sen ut igen. Ut och käka lite middag, pizza på Times Square en fredagkväll. Vi trivdes :)
Promenerade omkring där ett tag, bland annat en koll i en stoor leksalksaffär, och sen tillbaka till hostellet. Snackade med 2 svenska grabbar från uppsala som linus delade rum med innan vi deckade rätt fort.

Detta var då första dagen i N.Y, hinner inte skriva mer nu dock, ska fixa det sista på jobbet och sen hemmåt, men skriver mer senare :D Bilder kommer också komma :P