10

Skitväder! Öser verkligen ner.
Iallafall, om man har tur och går upp i tid på morgonen kan man faktiskt hinna ut en sväng innan alla regnmolnen rullar in. Precis som denna morgon. Gick upp samtidigt som M gick till jobbet. Hävde i mig en kopp kaffe (can you believe it?) och sen på med promenadskorna. Blev en promenad i solen precis inna dropparna började falla över mig på hemvägen. Inte illa.

Det mesta av gårkvällen spenderades på ASDA. Blev en storhandling som sagt. Vad vi brukar göra typ en gång i månaden är att promenera dit, tar väl ca 30 min, och sen ta taxi tillbaka med alla matkassar. Funkar rätt bra.
Att storhandla med M är inte helt lätt dock. Vi hamnade på tvål- och shampooavdelningen då ve behöver lite nytt. M plockade upp en flaska som tydligen ska vara bra. Den ser om som en gelé, men blir till skönt lödder när man tvålar in sig, förklarar han. Vi måste alltid lukta på allt innan vi bestämmer oss, så det var ju även fallet denna gång. M tar av locket, trycker till och oturligt nog står jag alldeles bredvid och agerar mål för en projektil-sprutt av dusch-gele.
Va faan!
M's ansiktuttryck de första sekundrarna var svårt att utläsa. Antingen var det ren faschination över kraften som går ur flaskan, eller så var det fasa över att han precis sprutat ner flickvännens hår med gelé-tvål.
Scenarot som utspelar sig efter detta består av en fummlig pojkvän som desperat försöker rädda situationen genom att med kletiga fingrar kladda ur tvålen ur håret på en mindre road Sandra, samtidigt som han utbrister:

- Oh shit, it looks like you've got spunk in your hair... You need a toilet to go and wash ut out..

Detta hände då ca 4 minuter efter ankomst till affären. Schysst.

Nu blir det in till stan en snabbis.