Vad-har-vi-hemma-gryta!

Hade ett paket nötkött i frysen så tänkte att det fick bli någon sorts gryta till söndagsmiddag.
Slängde ner lite av varje av vad vi hade hemma och det blev himla gott så tänkte att jag kan skriva ner receptet här så att jag kan laga det igen. Någon annan som vill prova också kanske? Gott med ris till!

- 1 paket braising steak, ca 500 gram (eh, ingen aning vad det heter på svenska, men det är nötkött som blir godast om man tilllagar det länge. Annars är det nog ganska segt).
- halv gul lök
- Touch of Taste ox-fond
- Vitlök
- Färska champinjoner
- Philadelphia (rostad paprika)
- Torkad chili-krydda
- Svartpeppar
- Burk krossade tomater
- Torkad salvia

Tärnade köttet och slängde ner i en kastrull med lite olja. Hacka löcken och häll ner i kastrullen när köttet fått lite färg runt om. Häll på några dl vatten så att det precis täcker och sedan ner med en burk krossade tomater.
Krydda med lite chili-krydda och svartpeppar. Smaka!
Tillsätt ca 2 klyftor finhackad vitlök och ett par matskedar (typ?) fond och låt småputtra under lock 1-1,5 timme. Smaka igen!
Sätt på riset.
Hacka champinjoner och häll ner i kastrullen. Låt puttra med i ca 10 minuter och stäng av plattan strax innan riset är klart. Krydda med lite torkad salvia (behövs inte speciellt mycket då smaken är ganska stark) och ha i några klickar Philadelphia för att göra såsen lite krämigare. Smaka av för att se om det behövs mer kryddor.
Servera med riset.

Ja det var gott!