London

I lördags morse kl 7:30 ringde alarmet. Upp och hoppa och göra sig i ordning för att hoppa på tåget ner till huvudstaden. Tåget gick 9:30 och vi var framme 2 timmar senare.
Vi hade blivit erbjudna sovplats hos M's stepsister Vicky som bor ca 20 min utanför London. Vi blev upphämtade av henne vid tåget och åkte sen hem till henne för att lämna av lite grejer. Det var fortfarande ganska tidigt och vi skulle inte möta upp de andra förrän runt 16-tiden så vi bestämde oss för att åka in till stan för lite snabb sightseeing.
Tog en promenad förbi Buckingham Palace, stannade för lite lunch i Green Park och hoppade på tåget sen igen för att åka tillbaka till Vicky och göra oss iordning för kvällen.

Strax efter 16 mötte vi upp kusinen, hennes Gareth (som fyllde år) och en hel del annat folk vi lärde känna i Sydney. Skoj! Blev lite snabb middag och drinks på Walkabaout innan vi började röra oss ner mot båten vi skulle åka med.
Resten av kvällen blev party. Först på en båt, som sagt, och sen på en klubb. En riktigt lyckad kväll!
M och jag ramlade i säng strax efter 05. Beundransvärt nog var vi uppe igen vid 11:30 för att gå ut och käka lite brunch med Vicky. Resten av dagen blev riktigt mysig, även om vi var himla trötta. Jag och M tog tåget in mot stan igen för lite mer sightseeing. Hoppade av vid en station som heter Embankment, korsade the Thames och promenerade på andra sidan, kollade lite gatushower och gick förbi London Eye. Korsade floden igen via Westminster Bridge och förbi Big Ben. Vidare förbi St James Park, Buckingham Palace (igen), genom Green Park och upp genom Hyde Park där vi samlade lite energi genom att ligga i gräset och göra ingenting för en stund. Fortsatte upp genom parken, förbi en massa talare(!?) som vi inte hade en aning om vad dem gjorde där. En massa olika människor stod på pallar med små folksamlingar runt sig. Någon stod och svarade på frågor om Big Bang, en annan stod med en bibel i handen och en annan stod och skrek något obegripligt. Lite häftigt var det att se hur som helst. Sista svängen blev förbi Marble Arch och sedan blev det dags att börja röra sig hemmåt mot Vicky igen. Blev snabbmiddag innan vi fick skjuts ner till tåget tillbaka mot Manchester.
London är verkligen mysigt. En del påminde om New York, tror det var alla olika parker och stora grönområden, precis som Central Park. Det är just detta jag saknar i Manchester.

Har ju fortfarande ingen kamera, men blev några bilder med mobilen iaf:









Fin-London! Hade inte träffat kusinen på länge läänge så det var extra kul att se henne igen.

Nu blir det lite engelska-plugg innan testet på lördag. Gah! Vill bara ha det over and done with. Nervös!
Glöm inte att hejja på mig då och hålla tummarna för att jag klarar provet galant.