alrite mate!

Oj oj, typ 4 veckor sen jag uppdaterade sist. Vart tar dagarna vägen egentligen?

Betyder att det var typ 2 veckor sedan vi kom hem från Sverige. Åh, vi hade det hur underbart som helst. Vädret helt och hållet på våran sida. Kan ju skvallra lite om vad vi hittade på iallafall.
Landade i ett småkallt Skavsta och myggorna anföll obarmhärtigt, speciellt då vi fick vänta typ 45 minuter på flygbussen eftersom vi missade bussen som gick i anslutning till vårat flyg då M absolut skulle kolla de sista 20 minutrarna av Enlands-matchen som visades i flygplatsens cafeteria. Jag var måttligt road.
Väl vid Stockholm Central hade vi preciiis missat tåget så fick även där vänta 25 minuter till nästa tåg. Väl i Rotebro gick det så klart ingen buss. För att sätta tålamodet i prövning började det även regna när vi släpade våra väskor mot mammas lägenhet. Hyffsat oskön start på semestern.
Fick hur som helst vakna till blå himmel på lördagen. Vi packade snabbt om våra väskor och begav oss in mot stan igen. Vi skulle möta pappa och H för en Ålands-kryssning. M har aldrig varit på kryssning förut, så klart att M skulle få åka Ålands-båt! Tog en öl först på en uteservering i stan, sen blev det promenix ner mot båten.
Kryssningen blev himla lyckad. Drinkar uppe på deck i solen, god mat ur buffén (M var imponerad över hur öl och vin ingick i buffén - "You actually pour your own beer..?!", massa dans på kvällen och M som sjöng med till alla svenska låtar i kareoken ("sommartidear hey hey sommartideaer!").









När vi kom tillbaka på söndagseftermiddagen väntade grillning hemma hos mamma med Linus och Sabina. Blev en lugn och mysig kväll med god mat från mammas jobb.
På måndagen var det dags för mig och M att packa våra väskor (återigen) för några dagar i skärgården. Fick med oss ett tält, en sovsäck, 2 liggunderlag, 2 engångsgrillar, 24 burkar med öl och cider och en massa mat. Tog första bästa färja från Strömkajen och hamnade i Vaxholm. Blev lite glass i väntan på nästa båt som skulle ta oss till Finnhamn. I Finnhamn, som vi kom till rätt sent, slog vi upp tältet och sen var det dags för middag innan vi hittade några mysiga klippor och såg en röd solnedgång.



Största delen av tisdagen bestod av att ta det lugnt på Finnhamn i väntan på nästa båt som skulle ta oss till Grinda. Vi solade och gick på promenad (som inkluderade att hamna vilse och ett möte med en enorm myrstack).
Väl på Grinda väntade en promenad till tältplatsen. Lite kämpigt med tunga ryggsäckar! Satte iallafall upp tältet precis vid vattnet vid en liten strand. Eftermiddagen spenderades på "Grindas framficka". En supermysig restaurant/bar precis nere vid vattnet.




På onsdagförmiddagen hoppade vi på nästa båt och hamnade på Möja. Mysigt! Var dock en oväntat lång promenad till tältplatsen. Var dock värt det dock då vi kunde sätta upp tältet helt för oss själva vid några mysiga klippor, perfekta för solnedgången, med en liten vik med en ministrand precis utanför tältet. Hyrde iallafall cyklar från ett vandrarhem för att enklare ta oss mellan färjan/affärerna och tältet. Funkade hur bra som helst.
M var dock lite oroad då England skulle spela igen under eftermiddagen och det visade sig att det inte fanns någon bar för att kolla fotbollen. Gick och och frågade på en liten restaurang, och vi hade turen att råka fråga en av ägarna. Efter att M hade lovat att han var en hederlig man, och att det bara var han och jag som ville kolla fotbollen (och inte 10 engelska fotbollshuliganer) så lovade restaurangägaren att han skulle hjälpa oss om vi kom tillbaka lite senare, i tid för matchen. Sagt och gjort. Vi blev medbjudna till gubbens hus som låg i anslutning till restaurangen. En stor fin villa. I vardagsrummet blir vi imponerade av gubbens storbilds-TV. Vi blir sjukt förvånade dock när det visar sig att han trycker på en knapp och fäller ner en stor filmduk för en projektor.
Tydligen måste vi haft turen att fråga just denna gubbe som antagligen har öns största TV. Hah. Kollar matchen och M blir tillochmed bjuden på whisky när England gör mål. Sweet!

På kvällen blir det mer grillning ute på solvarma klipporna vid tältet. Innan läggdags hinner vi även med en cykeltur och nakenbad efter solnedgången. Låter ju ganska romantskt, om man utelämnar resten av historian som berättar om myggorna, stora som helikoptrar, som måste ha jublat när vi kastade av oss kläderna och vattnet som var 16 grader kallt. Iiiiiiih!




På torsdagen bar det av hemmåt igen. Låg ute i solen på båten och halvsov hela vägen hem. Våra kroppar var trötta efter att ha sovit på hårda liggunderlag i 3 nätter så en riktig säng lockade mer än något annat. Blev middag hemma hos Linus och Sabina på kvällen.
M åkte hem till Manchester igen på fredagen, midsommarafton. Jag stannade kvar över helgen och åkte inte hem förrän på måndageftermiddag. Midsommar spenderades med Linus, Sabina och deras vänner. Mysig kväll med grillat, nubbe, sång och fuldans!

Jag var ledig denna lördag och började inte förrän 15 i söndags så vi passade på att åka ner till Wolverhampton för att hälsa på M's familj. Blev grillat hemma hos M's bror och flickvän tillsammans med M's mamma och syster. Massor av god mat! Hamnade senare på en födelsedagsfest och ramlade inte i säng förrän runt 05 på morgonen. Blev en trött eftermiddag och kväll på jobbet på söndagen.

I helgen som kommer åker M upp till New Castle med några vänner. Jag är ledig på lördag igen så får se vad jag roar mig med. Betyder att jag har lägenheten för mig själv fredag och lördagkväll.

Ska strax in till stan en sväng. Ledig idag och jobbar hela dan imorgon.
Xx
#1 - - M:

Hej Sandra!

Härligt att läsa om dina dagar och lycka. Ha en fortsatt härlig sommar. Var rädd om dig<3

Puss & kram Mari